Kurv

Sådan vælger du smykker ud fra din hudtone: Hele Guiden

Skal du til en særlig begivenhed, og er du ikke sikker på, hvilke smykker du skal bære? Eller måske elsker du bare at smykke dig selv også på hverdage, men ved ikke hvad du skal vælge?

Der er flere ting at tænke på, når du vælger dit perfekte smykke, men der er især en bestemt ting, som du måske har undervurderet, eller muligvis synes du simpelthen, at det er for kompliceret til at forstå. Det er hvilke smykker, der passer bedst til dig i forhold til din hudtone. Smykker er et tilbehør, der bæres direkte på huden eller tæt ved, og derfor har de magt til at fremhæve din naturlige skønhed, lidt på samme måde som make-up.

Kontrasten af forskellige metaller og sten mod huden, kan belyse din hudtone, understrege dine øjenfarve, og komplimentere din hårfarve. Og da vi alle er forskellige og træder ind i denne verden med en uendelig række toner og nuancer – en meget smuk ting – så er det vigtigt at overveje, om de smykker du kan lide, gør noget for din særlige hudtone.

Her finder du en detaljeret trin-for-trin guide, der hjælper dig med at vælge de rigtige smykker, uanset hvor du befinder dig på skalaen. Så vil dit smykkeskrin altid være fyldt med items, som du virkelig elsker, og har lyst til at bære igen og igen!

FIND DIN HUDTONE

Det første, du skal vide, er, at hudtone ikke er det samme som hudfarve. Din hudfarve (overtone) er den farve, du er født med. Det kan blive påvirket af miljøet, da det er overfladelaget af huden. Lige som når vi bliver solbrændte om sommeren.

Din hudtone (undertonen) ændrer sig derimod aldrig, dybest set forbliver den altid den samme. Hvorfor? Fordi den er relateret til din etnicitet, biologiske makeup og genetik, ligesom pigmentering og mængden af melanin. Din hudtone falder ind under en af disse tre brede kategorier; kold, varm eller neutral.

Og der er grundlæggende to metoder, som kan hjælpe dig med at finde frem til din egen personlige hudtone:

a. Den nemmeste måde er at se på farven på venerne på indersiden af din arm, mens du står i et naturligt lys. Hvis de ser grønlige ud, betyder det, at du har en varm hudtone. Hvis de er enten blå eller lilla, så har du sandsynligvis en kold tone. Og hvis du ikke rigtigt kan afgøre, om de er det ene eller det andet, så har du sikkert har en neutral hudtone. b. En anden metode er at undersøge, hvordan din hud reagerer på solen. Hvis du meget nemt bliver solbrændt, uden at din hud bliver skoldet, så har du sandsynligvis har en varm hudtone. Hvis din hud i stedet bliver rød og skoldet, når den udsættes for solen, så har du en kold hudtone. Hvis det varierer, så har du en neutral tone.

VÆLG METAL FARVE

Nu hvor du ved, hvilken hudtone du har, bliver det langt nemmere at finde det smykke, der passer bedst til dig! Hvis du har en … Kold hudtone: Vælg lette metaller som sølv, platin og hvidguld.

Varm hudtone: Guld, rosenguld, kobber og messing er dine bedste valg.

Neutral hudtone: Du kan bruge det hele! Du har det bedste fra begge verdener.

VÆLG FARVEN PÅ DINE ÆDELSTEN

Nogle gange fokuser smykkerne på stenene. Derfor ønsker du måske også at vide, hvilke sten der passer til din hudtone.

Hvis du har en …

Kold hudtone: Lyse farver ser fantastiske ud, fordi de tilføjer mere er lysskær. Når det drejer sig om ædelstene, så bør du overveje Perler, Blå Safir, Ametyst, Akvamarin, Rubin, Smaragd, Opal, Tanzanit og Zirkon.

Varm hudtone: Jordfarver som rød, gul, orange, brun, fersken, grøn og turkis går du aldrig fejl af, hvis du har den hudtone. Ædelstene som Alexandrit, Morganit, Peridot, Mandarin Granat, Citrin og gule diamanter er altid et klædeligt valg.

Neutral hudtone: Du kan vælge at bære enhver ædelsten du holder af, da de alle vil komplimentere din hudtone.

VÆLG DET SMYKKE SOM DU ELSKER

Selvom det er vigtigt at kende sin hudtone, og vide hvilke metaller og ædelstene der bedst komplimenterer den, så skal du aldrig glemme hele ideen med at bære smykker: At du føler dig smuk og speciel, husker nogen, husker en særlig begivenhed i livet eller blot ønsker at udtrykke din egen stil.

 

Uanset årsagen så skal smykket være meningsfuldt for dig, eller for den du køber det til.

Forhåbentlig har denne guide givet dig redskaber til at skabe din egen stil, med udgangspunkt i det der passer bedst til din hudtone. Uanset om det er en ring, et vedhæng eller et par øreringe, så skal alle særlige smykker, som du erhverver, udstråle dit unikke lys.